Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Už víte, co dáte Google k 10. narozeninám?

Golden Gate BridgeKdyž jsem v jednom předchozím příspěvku - Máte Start-Up company, zmiňoval narozeniny jedné šéfky z Google a jak jí na Webu věnovali virtuální dortíček, tak jsem uvedl i datum, kdy byla formálně založena Google Inc., tj. September 7, 1998.

Na oficiálních stránkách Google Milestones o přesném datu není ani slovo, tak tu informaci mám jen z knihy Google Story.

"In September 1998, Google Inc. opened its door in Menlo Park, California. The door came with a remote control, as it was attached to the garage of a friend who sublet space to the new corporation's staff of three."

Datum založení firmy Google je známé, ale jak je vidět na oficiálních stránkách, tak zatím nebyla žádná pořádná firemní oslava. Poslední roky se prý oslavy dělají až 27.9., ale přesné datum se může měnit. Můžeme se alespoň mrknout, jak vypadaly Google Birthday Logos v den předchozích narozenin a popřemýšlet, co dáme Google k narozeninám.

Mimochodem, zde je pěkné interview v LA Times, které poskytla Marissa Mayer právě k tomu oficiálnímu 10. výročí založení firmy, či zde je zajímavé srovnání firem Google a Microsoft v NY Times, s impozantními finančními výsledky, počtem zaměstnanců a obratem na jednoho zaměstnance.


Co tedy dáme firmě Google k 10. narozeninám?

Myslím, že to množství zpětných linků v příspěvku, kde jsem zmiňoval asi desetinu všech Google Tools, by mohl být docela pěkný dárek pro firmu, která by si mohla trochu zvýšit PageRank, že? Bohužel, PageRank stránek firmy Google už nejde nějak moc zvýšit, tak budu muset popřemýšlet o nějakém lepším dárku ;-)

Co ale dát někomu, kdo má všechno? Schválně, přemýšlel někdo nad tím, co dát za dárek někomu, kdo má opravdu všechno (i skoro vlastní satelit GeoEye, který vypustili v sobotu)? Jaké jsou vůbec dárky na světě, které se nedají koupit?

Asi jen děti by věděly, neboť ty stále někomu vyrábí dárky, které jsou pro všechny rodiče tím nejcennějším, co můžou dostat.

Takže, jako takový malý dárek pro Google zatím pošlu jen písničku, se kterou si jdu jako ptáček a ať si každý zazpívá, když sluníčko se usmívá, neboť ta písnička opravdu nemá chybu :-)



Schválně, kdo byste řekli, že je synonymem pro ptáčka, veverku, zajíčka, žabičku, či oslíčka, v tom velkém Google světě?

4 comments :

Anonymní řekl(a)...

hmmmm, uz jsem taky nad tim nezavisle na tobe premyslel, udelal bych jejich logo v Inlay provedeni. Otazka je, kam to pak poslat, aby to prislo tam kam ma.Jinak pisnicka kterou jsi vybral patri mezi moje nejlepsi.

Petr Steinbauer řekl(a)...

Nejlepší dárek by bylo vydělané peníze z Google Adsense dát na podporu chudých kapitalistitckých zemí ;o)

Anonymní řekl(a)...

co takhle googlebot: disallow ..

Anonymní řekl(a)...

2Petr: To by toho "chudé kapitalistitcké země" moc nedostaly, na charitu se musí přispívat z něčeho jiného ;-)

Mimochodem, to je zajímavá myšlenka a někdo ze zaměstnanců Google, co sem pravidelně chodí, by to mohl rozpracovat v rámci svého interního projektu:

Co kdyby bylo možno v Google Adsense zvolit zobrazování jen a pouze charitativních a neziskových reklam?

Okomentovat