Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Nejnavštěvovanější Webzine v ČR dle TOPlistu aneb kdo sesadil MyEgo z trůnu?

Go Out of Brain!Když náhodně narazím na týpky, kteří skoro přesně odpovídají definici, hovoří takovým hantecem, či se přistěhovali z vidlákova, tak na ně musím upozornit. Možná by bylo lepší si takových věcí nevšímat, ale někdy mi to opravdu nedá. Snad to někoho pobaví, či někoho alespoň trkne, že takhle opravdu ne.

Doufám jen, že následující ukázka nebude sloužit jako příklad k následování, ale spíše jako špatný příklad. Možná hodně lidem chybí morálka, neví nebo ani nechápou, co to jsou morální zásady v životě, či v podnikání, netuší, jak by se mělo podnikat a neví, že zmrd zůstane navždy zmrdem, ichtyl ichtylem, vohnout vohnoutem, ať se schovává za jakoukoliv fasádu.


Kdo je první dle TOPlistu v kategorii Webziny?

Nejprve, co to je ten "webzine"? Např. dle někdy chytré Wikipedie je to online magazine, který se zabývá nějakou oblastí zájmu a je pravidelně publikován podobně jako třeba blog, který je ovšem založen na chronologickém publikování příspěvků, což u webzinu nemusí platit:

"A webzine tends to be published on a regulated basis (weekly, biweekly, monthly) and may maintain an editorial control system. A distinguishing characteristic from blogs is that webzines bypass the strict adherence to the reverse-chronological format..."

Jak tedy vypadá statistika nejnavštěvovanějších webzinů v ČR dle prestižní statistiky TopList.cz v dané kategorii?

Statistiky TopList.cz - Webziny

První vede na celé čáře "seznamka" na TimCoatesBooks.com se skoro 5.000 "návštěvníky" ráno (hahaha, v sobotu brzy ráno nemá 5.000 lidí nic na práci, jak vyhledávat na daných stránkách), večer pak návštěvnost překonává 17.000 "návštěvníků". Ach, ty generátory návštěvnosti...

(Druhé jsou docela přínosné stránky Jak psát web a třetí v závěsu se drží MyEgo.cz, což asi moc netěší kdysi "nejčtenější" ego v ČR.)


Co to je ta "seznamka" na prvním místě mezi webziny?

Vedoucí "webzine" s názvem "seznamka" odkazuje na chytrácké stránky TimCoatesBooks.com, kde není nic jiného jak nějaký vyhledávač, předvyplněné výsledky vyhledávání a samozřejmě reklama Google Adsense, do které je to "pěkně" zabaleno.

Navíc, ty Adsense reklamy uprostřed jsou vydávané za Výsledky hledání a reklamy vpravo jsou v tabulce označené hlavičkou Doporučujeme, což je přímé porušení pravidel Google Adsense a koleduje si o zrušení účtu ;-)

TimCoatesBooks.com Screenshot


Kdo stojí za tou slavnou "seznamkou"?

Registrant domény TimCoatesBooks.com je nějaký Mustafa, se sídlem konya 42080, TR, takže klasicky nějaký zmrdík si vymyslel informace při registraci domény, aby se na něj nepřišlo, popř. nějaký spekulant koupil doménu, kde kdysi něco bylo.

Myslí si snad někdo, že nějaký zpěvák z Turecka by si zřídil české počítadlo na Toplist.cz (.sk) s názvem "seznamka"?

Nevím, jak přesně si ty "webzine" stránky zvedají návštěvnost, je mi ale jasné, že ty mraky zpětných linků, např. přes profily registrované všude možně po světě, jsou pěkně vychytralé.

Jen namátkou třeba profily vytvořené nedávno pod přezdívkou LibmanWer a odkazující na daný "webzine" - American Journal of Archeology, Steves-digicams Forums, Gary Jules Forum,...

(Nejlepší je to Occupation: "Software Downloads, cheap software", v těch profilech. Božínku, to mus9 b7t ale ichtyl!)


Diví se někdo, proč má nízký příjem z Google Adsense?

Máte-li na svých stránkách Google Adsense reklamy, tak se nedivte, že cena za jeden click je tak nízká u většiny reklam. Když totiž budou existovat parazité, kteří zamořují Web všemi těmi Made For Adsense stránkami, tak inzerenti nebudou vyhazovat své reklamní peníze z okna. Odnese to totiž celý trh s PPC reklamou.

Možná by také stálo za to, kdyby TopList.cz kontroloval ručně alespoň prvních 5-10 odkazů v každé kategorii ve svých statistikách a vyřadil podobné stránky, aby nedocházelo k tomu zesměšňování statistik návštěvnosti na tom našem malém českém písečku.

10 comments :

Anonymní řekl(a)...

Ona se celkove na toplistu mnozi plno takovych stranek .. coz je bohuzel velka skoda

Myslim si, ze ale neni MFA jako MFA:
Pokud se na MFA webu nachazi aspon nejake uzitecne informace doplnene obrazky, texty napr. z wikipedie, ministerstva zahranici. Reklama je na strankach v rozumne mire (tedy clovek se prece jen neco dozvi, i kdyz autor texty ziskal z volne dostupnych zdroju a snazi se vydelat na affiliate a reklame) jsou tyto MFA omluvitelne.

Neomluvitelné jsou MFA weby bez obsahu, s hromadou klicovych slov a odkazu..

Na toplistu stejna kategorie jako v clanku, web 7. v poradi MyView(.cz) precpane reklamou k prasknuti, zadny hodnotny obsah, pouze klicova slova na traffic z vyhledavacu. Ty jsou prave onen odpad znehodnocuji PPC a duveru uzivatelu v jine webovky.

Jinak proti MFA webum z kterych se lide neco dozvi (viz vise) nic nemam. (Nejsem si vsak zcela jisty, zda se tyto weby povazuji jeste za MFA.)

Anonymní řekl(a)...

Nejenom jakpsátweb je před myego, ale taky železničáři - http://www.zelpage.cz/ :)

Cayman řekl(a)...

Pravda, MyView.cz je ještě určitě mnohem "lepší" ;-) Je to jen otázka času, kdy takovým stránkám Google zruší navždy Adsense účet, až se budou chlapci divit.

Jinak ještě jak píšeš, tak web, ze kterého se lidi něco dozví, tj. má nějaký informační obsah a ne jen klíčová slova, tak to už nejsou MFA stránky, proti těm nic nemám.

Je ale otázka, co je to ten obsah, jestli to je něco nového, originálního, či jen převzatý odjinud, třeba přes RSS nebo z výsledků vyhledávání. To za obsah moc nepovažuji.

Cayman řekl(a)...

Viz také - "Pěkný" nápad, jak vydělat peníze na Webu aneb co má společného webzine "seznamka" s doménami jako např.:

- odev.cz, ostrovy.cz, zajezd.com, poznavacizajezd.cz, nizkonakladovelety.cz, jakarta.cz, jamajka.cz, borneo.cz, malajsie.com, atheny.cz, bulharskodovolena.cz, italiedovolena.cz, tureckodovolena.cz, madeiradovolena.cz, ibizadovolena.cz, dovolenarhodos.cz, dovolenakypr.cz, dovolenakreta.cz, kubadovolena.cz, dovolenaportugalsko.cz, thajskodovolena.cz, dubajdovolena.cz,...

To jsou také stránky, které zamořují Web plevelem a kde nic není, jen reklamy ;-)

Yuhů řekl(a)...

Děkuju za označení mého Jak psát webu za celkem přínosný. Potěší to. Mimochodem -- nepřišel jsem z refereru, o to víc to potěší.

Anonymní řekl(a)...

Yuhů, není zač, jen reálné hodnocení tvých dobrých stránek :-)

Anonymní řekl(a)...

i am owner of timcoatesbooks and i am from Turkey i had been in BRNO for erasmus and i open a search site. anyone who has question can reach me from boratomas [at] gmail com

Anonymní řekl(a)...

OK, friend from Turkey. Could I ask why have you named you "search site" as "seznamka" in the TopList counter database? The Czech term "seznamka" means a personal meeting place.

Why have you added your "search site" to the Webzine category on the TopList? And is there any advantage of your site in comparison with Google Search for example?

Have a nice day and best regards!

Anonymní řekl(a)...

at first thx for quick response and i dont have enough CS knowledge i was thinking webzny is correct place for my site. in waudit.cz VSE is correct place but tell me where must i put my site.

and then the site is giving too many advantage for me:)

and i really wanted to learn ceska but its very diffucult language for me :) i only know simple things :) just like ahoj, mam ke rat :) milu ite, dobri den jak se mas :) etc etc

Anonymní řekl(a)...

Thanks, I understand because Czech language is one of the most difficult languages.

Don't worry about the counter category it was mentioned in this post only as one example that any counter is not as predicative as they think :-)

Have a nice day!

Okomentovat