Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak stáhnout video z YouTube do přehrávače MP4 (z formátu .FLV do .AVI, .AMV)

FLV Player - Free Flash Player

Asi každý zkušený video guru tento postup zná, příp. by mohl doporučit nějaký lepší, ale tohle je zatím jediný postup, který jsem já, jako amatér, vyzkoušel a ověřil - jak stáhnout video z YouTube, jak konvertovat video do správného formátu a jak ho nahrát do MP4 přístroje na přehrávání.

Dcera vyhrála v nějaké soutěži talentů MP4 přehrávač s pěkným displayem a jelikož na hudbu již vlastní empétrojku, rozhodla se ten nový přístroj využívat na přehrávání filmů a videa na cestách. Menší problém je, že ten MP4 přehrávač neumí přehrávat přímo .AVI formát ani .WMV, ale pracuje jen s .AMV video formátem.


Proč někdo potřebuje stáhnout video z YouTube?

Jsou prostě chvíle, kdy je potřeba si něco stáhnout lokálně ze studijních účelů, z důvodu přípravy recenze k hudebnímu nebo filmovému dílu, kdy třeba nejde Internet a originální zdroj není dostupný. Při zachování autorských práv se samozřejmě nedá nic dál distribuovat ani využívat ke komerčním účelům, ale pro osobní studium je to snad možné.

Každopádně, mám-li vlastní autorské video nahrané na YouTube, či na Google Video, když ztratím originální video soubor, tak jedinou záchranou je stažení videa zpět z YouTube serveru a konverze do formátu vhodného na lokální přehrávání na počítači.


Jak převést video z YouTube do přehrávače MP4?

Následující návod, jak konvertovat video, tj. (1) stáhnutí videa z YouTube, (2) konverze z .FLV formátu do .AVI, a pak následně (3) konverze videa do .AMV formátu, sem dávám, abych nezapomněl, pro ty, co to budou také hledat, přip. pro budoucnost, kdy se budu smát, jak se to dělalo krkolomně ;-)


1. Jak stáhnout video z YouTube do počítače?

Existuje mnoho pomocných freeware prográmků nebo extensions pro Firefox, které mají ale někdy s YouTube "duševní problémy", neboť některá videa to neumožňuje stáhnout z důvodu ochrany "autorských práv". Jedním z nich je např. skvělý VDownloader, který kromě stáhnutí videa umí i konverzi do .AVI, či .MPG formátů:

- VDownloader
"VDownloader can download and convert videos from Youtube, Google Video, Metacafe, MySpace, DailyMotion, Yuvutu, and many other similar sites, saving them in AVI or MPG format."

VDownloader
Ovšem po zadání nějakého chráněného videa to napíše chybovou hlášku, že "the video is not available for public download", tj. video není možné stáhnout:

VDownloader Warning
Z toho důvodu je dobré zkusit jednu z následujících Web služeb, kdy stahování videa z YouTube proběhne bez problémů:

- YouTube Downloader (eMag.cz)
Stránka umožňuje přímo zadat adresu videa na YouTube a po zmáčknutí tlačítka "Stáhnout" to nabízí výběr jména souboru a adresář pro uložení, kdy stačí jen přejmenovat nabízený název (get_video) na vlastní s příponou (např. moje-video.flv).

- Online FLV Converter
Další služba, která umožňuje přímou online konverzi Flash Videa (.FLV) z YouTube do dalších formátů AVI, MOV, MP4, MP3, 3GP, což trpí stejným problémem jako předchozí, neboť server bývá přetížen.

- VideoDL.org - Download Online Video in a Flash!
"VideoDL is a quick AJAX application which allows you to download online video into your computer. It supports top 3 video sites - YouTube, Google Video, and Break.com."

Užitečné programy:

- Replay Converter
"Replay Converter is the easiest audio and video file conversion program ever! Supports all popular formats."

- FLV Player
"FLV Player is a standalone utility to play Adobe Flash Video (FLV) files with both local and internet streaming content."

- FLV Downloader
"FLV Downloader is an easy-to-use and free download manager to help you download flash videos (FLV) from Youtube at a fast speed, support to play the downloaded FLV files in the preview panel"


2. Jak převést YouTube video z formátu .FLV do .AVI

Tento krok by byl zbytečným, kdyby fungovaly správně všechny ty online video konvertory výše, jinak máme jen video soubor z YouTube ve formátu .FLV, který si jinak, než pomocí nějakého FLV Playeru (viz Užitečné programy výše), neprohlídneme.

Takže, následuje konverze FLV videa do AVI formátu, kdy se mi osvědčil následující FLV Converter:

- FLV Converter (BitComet)
"BitComet FLV Converter is a small tool to convert between FLV and other media format, such as AVI, WMV, MP4, iPod, PSP, Mobile."

BitComet FLV Converter

3. Jak převést .AVI video do .AMV formátu pro přehrávač?

Potřebujete-li převést .AVI soubor do formátu .AMV pro MP4 přehrávač, tak obvykle dostanete ke svému MP4 přehrávači nějaké CD s potřebnými ovladači a software. Nepodařilo se mi najít žádný ucházející freeware, takže jediná možnost byla použít dodávanou utilitku z přiloženého CD, která je jinak v různých variantách k nalezení na Webu:

- AMV Converter 4.13
Tento prográmek umí konverzi souboru .AVI na .AMV pro přímé použití v MP4 přehrávači, kdy vstupní .AVI soubor převede do zvolené velikosti videa v .AMV od nejmenšího 160x120 až po 208x176 formátu s možností definovat výstupní qualitu, či useknout jen kousek z originálního videa.

AVI - AMV Converter

Co dodat závěrem?

Máme-li konečně .AMV soubor, tak ho stačí jen nahrát do MP4 přehrávače a vychutnávat si video na cestách. Dle kvality a velikosti výsledného videa je tak možno při dostatečné kapacitě přehrávače sledovat třeba i kompletní film, kdy stačí postup aplikovat na .AVI soubor vytvořený třeba z originálního DVD.


Convert FLV Files

Chcete-li profesionálně konvertovat .FLV soubory do jiných formátů, tak nejjednodušší je pořídit si Replay Converter a je navždy vystaráno, neboť ten umí vypalovat DVD z FLV souborů, konverzi FLV do iPod / iPhone formatů, umí udělat AVI, WMV, MPEG, MP3 a další formáty z FLV souborů.

  Viz také - Konvertor všech konvertorů...

38 comments :

Anonymní řekl(a)...

cus poraď pls jak mám nainstalovat ten prográmek pro převod do amv když to mě chce direct x9 a windows media player9 když já si nemůžu stáhnout media player protože mám ilegální windows a potřebuju náký filmy nebo videa do mp4 která potporuje jen AMV takže bych potřeboval náký filmy rovnou už v amv který nemůžu nikde sehnat odpověď mi pls odešli na darinca@seznam.cz dík.

Anonymní řekl(a)...

super dik za odkaz uz jsem se s tim patlal celkem dlouho a ten program funguje ..huraaa

Anonymní řekl(a)...

Jo funguje ale já prosím nevím jak ho ovládat ten převod nevím na co má kliknout prootže já se učím německy a angličtinu fakt moc neovládám. Poradte prosím jak ten program (z flv do avi) ovládat. Předem děkuji.

Dištak mi napište na e-mail pospik.d@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

Jaký FLV program konkrétně myslíš? Nejde ti ten FLV Converter (BitComet)? To snad zvládne i laik bez znalosti AJ.

Zadáš zdrojový soubor .FLV (Source File), nový výstupní soubor (Export To) a formát, do jakého to chceš.

Dej jen pozor, že nahoře jsou dvě záložky, kdy si vybereš tu, co chceš dělat a pak zadáš jména těch souborů.

1. Video2FLV ...chceš AVI do FLV
2. FLV2Video ...chceš FLV formát do AVI

Chce to zkoušet a dát pozor, kam si ukládáš ty nové soubory v jiném formátu. Nejlepší je si na to vytvořit novou složku, čili adresář.

Anonymní řekl(a)...

Čus udělal jsem to cos psal a natáhl do mp4 a ono to nešlo

Anonymní řekl(a)...

A cos, prosím, udělal? Konverze fungují, jak mají, online video konvertory i programy také. Záleží, co nejde. Konverze z nějakého formátu nebo přehrávání v MP4 formátu? Byly všechny konverze v pořádku a jdou přehrát v PC a jen v přehrávači to nefunguje?

Jinak, vždy můžeš zavolat svému dodavateli "hardware" a požádat o pomoc, neboť někdy je chyba někde jinde :-)

Anonymní řekl(a)...

Ahojky, potřebuju video z FLV převést do SMV a ono to nejde....prosím poraď co s tím

Cayman řekl(a)...

Zkus ten online nástroj Media Convert, jak jsem o něm psal v Konvertor všech konvertorů. Ten umí snad všechny video formáty, takže převod videa jde skoro ze všeho a do všeho.

Anonymní řekl(a)...

nefunguje to vždy když převedu video tak se převede ale zvuk je rychlejší než video tak co stim prosím

Anonymní řekl(a)...

Ten návod tady je velmi dobře zpracován, nic méně odkaz na konverter je mrtvý. Jak jsem hledal eventualitu- http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia/prevody_formatu/free-youtube-to-ipod-and-psp-converter/?g[hledano]=flv%20convert&g[oz]=2.8 ,tak jsem narazil na supr prográmek - umí stahovat přímo z Netu a konvertovat nebo konvertovat již stažené do několika formátů pro různá zařízení a v různém rozlišení - důležité je , že nezkresluje u výsledného souboru zvuk

Anonymní řekl(a)...

Díky za info, vyhodil jsem ty nefunkční linky, tak snad už to je v pohodě. Jinak, ten zmíněný prográmek vypadá dobře, až to otestuji, tak bych doplnil popis.

Anonymní řekl(a)...

Prekonvertoval som to, vsetko ako ma byt. Neprehralo mi to ani v mobile ani v mp4. Taky program je mi na pi*u

Anonymní řekl(a)...

Dokázal by mi někdo překonvertovat video z formátu FVL do formátu, který lze přehrát na obyčejném Windows media player? POkud se někdo najde, budu mu moc vděčná. Můj email je:

hanicka1988@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

Newím jak to mám udělat poradí někdo...?Napište to sem kuknu sem díky:-)..!!Nemuzu na to prijit:'(
Napište to bude sme nebo sem Susovska.P@seznam.cz díky

Anonymní řekl(a)...

Koukám, že plno lidí včera dostalo pod stromek přehrávače a teď si je chtějí naplnit z YouTube :-)

Nevím, co komu přesně nefunguje, ale ve stručnosti může být postup následující:

Např. na české stránce YouTube Downloader se dá stáhnout video z YouTube - stačí do políčka zadat adresu toho videa, které najdeš na YouTube ve tvaru např. http://www.youtube.com/watch?v=aYjdBt1PQpY (adresa se pro každé vybrané video liší).

Daný soubor si pak uložíš na svůj disk někam do adresáře, pod nějakým názvem a můžeš ho přehrávat pomocí nějakých FLV přehrávačů, které si ale musíš nainstalovat.

Nechceš-li si nic instalovat, tak je také možno takový .FLV soubor překonvertovat do nějakého jiného formátu (třeba do AVI, MPEG, či jen hudbu do MP3), na což lze využít např. Media Convert. Tam stačí vybrat vstupní soubor (ten již stáhnutý FLV z disku), požadovaný formát a výstupní soubor.

No a je to. Není to nic složitého, ale obrátil bych se když tak na někoho zkušenějšího v okolí, kdo by s tím pomohl dle tohoto stručného postupu.

Good Luck ;-)

Anonymní řekl(a)...

mohl bys te mi vysvetlit jak pracovat v tom Free YouTube to iPod Converter-nechaputo nejde mi to pevest do AVI

Anonymní řekl(a)...

Já bych ti rád pomohl a rád ti to vysvětlil (nemám totiž vůbec nic jiného na práci), ale když se ptáš, tak uveď alespoň, co přesně potřebuješ.

Jaký "Free YouTube to iPod Converter" máš přesně na mysli - uveď adresu Web stránek, co přesně ti nejde, čemu nerozumíš? Chceš překlad anglických hlášek nebo co ti dělá problém?

Anonymní řekl(a)...

moc dobrej clanek dekuju

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,tento článek mi moc pomohl,už si mohu přehrávat co si vzpomenu diky "konvetoru všech konvertorů",ale stále to není ono,mám mp4REVOLT210F s displejem 1,8" a vložené 3minutové videokliky+zvuk v .AMV velikosti 25 až 45kB nejsou tak kvalitní jako originální videa vložená výrobcem,která nepřekročí 15kB. Zkoušel jsem rozlišení displeje 160na120 i 208na176,ale přehrávač toho má stále moc,nemáte nějaký tip,jak upesnit rychlost přehrávání,kolik K bps? V manuálu je uvedená rychlost přehrávání 5K bps-384K bps pro formáty: WMA,WMV,ASF. O fomátu AMV tu není ani slovo,přestože videa od výrobce jsou v AMV,snad jsem to napsal srozumitelně.Z CD přiloženého k přehrávači nic nevymáčnu,je zakletý.Pokud mi můžete poradit,moc děkuju,ještě díky za článek,je super!Hodně zdráví v novém roce! josefpospisil327@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

prsím jak film na soubor SMV?

Anonymní řekl(a)...

jak převedu film na soubor SMV?

Anonymní řekl(a)...

2Josef: Tomu vašemu problému nerozumím a jestli nemáte na CD žádný popis ani nástroje, jak to udělat, tak bych snad kontaktoval přímo dodavatele vašeho přehrávače nebo mrknul na support stránky přímo daného výrobce. Možná tam mají nějaké diskuzní forum, kde by se dala najít rada.

2Anonymní: Zkusil bych vyhledat v Google text jako "konverze AVI do SMV" nebo "AVI to SMV", kdy hned jeden z mnoha freeware programů (zdarma ke stažení) se nabízí např. SMV Converter, ale neznám, nezkoušel jsem:

"SMV Converter - It can convert many video formats such as MPEG, WMV, AVI etc to SMV file. Featuring a high quality SMV video converter to convert any video files in minutes with one click."

Přeji hodně zdaru :-)

Anonymní řekl(a)...

ja nevim jak to natahnout do mp4 :-( ten program sem nainstalovala a mam tam i naky videa ale nevim jak je dat do mp4ky. pls pls pls poraddddddddddd

Anonymní řekl(a)...

Ahoj mam problém jako už pár lidí přede mnou!!!Mám několik prog.na konvert.videa z AVI do AMV,ale ne pokaždé mi video jde přehrát v MP4 přehr.Někdy mi to po konverzi a převodu videa do mp4 přehr.píše error format a velikost že je 0 kb,přitom když ho připojím ke kompu tak vidím že video má správný formát a velikost je také správná,už mě to nebaví hrát si stím tak dlouho až mě to nějaký film opravdu přehraje tak vás prosíííím o radu copak asi dělám špatně?!Nebo je špatně něco úúplně jiného?

Cayman řekl(a)...

Taky se mi to nekdy stane, to je asi normalni. Zalezi na kodovani videa a na kvalitach tech konverznich programu. Nektere ty free programy maji nekdy "dusevni" problemy a resenim by mohlo byt zakoupeni nejakeho profi konvertoru ;D

Anonymní řekl(a)...

No jo,asi na tom něco bude,poněvadž po napsání předchozího komentáře se mi najednou podařilo správně překonvertovat hned 3 filmy po sobě a každý jiným programem!!!:-)

Anonymní řekl(a)...

No a dnes se mi opět nezdařilo ani jednou!Překonvertuji to v AMV PLAYERu to prehraju v poho,ale v MP4 přehravači me to ukaze ze je velikost souboru 0 kb a konec,sakriš proč!!!!!!?????

Unknown řekl(a)...

pocuvaj... mam mp4-ku a bere mi avi. No lenze ked tam dam avi tak mi vipise "nespravny format" tak som to dal (ako si povedal) do AMV a ani to nieje podporovane.... ?:/

Unknown řekl(a)...

no ja mam mp4 a bere mi AVI... ked tam dam avi tak to nepodporuje.... moja mp4 podporuje videa az po konverzi...ale nechce mi zobrat to amv (ked to prekonvertujem cez amvconverter)

Anonymní řekl(a)...

citujem "MP4 přehrávač neumí přehrávat přímo .AVI formát ani .WMV, ale pracuje jen s .AMV video formátem."
mne tiez nebere priamo .avi ale vsak mi tiez nebere .amv tak co stým mam robit?:?

Mário xD řekl(a)...

Jak mám Stáhnout...z Youtube video ???

Díky ... Moc ... a ktomu převedení Formátu potřebuju ten soubor ?

Cayman řekl(a)...

Kdo stále hledá nějaké programy na video a nestačí mu linky v příspěvku, tak zde je další kolekce Free Video Software: "Free Software: video converter, ipod video converter, ipod converter, video to flash converter, mp4 video converter, youtube download, video editing, dvd decrypter"

Anonymní řekl(a)...

Ahoj... moc se ti ten clanek povedl. Jen mam takovej dotaz :D jak pises, tak na http://vixy.net/ se da stahnout video z youtube a rovnou prekonvertovat na mpe4 ...to se mi povedlo, ale vysledne je to bez zvuku - co s tim?
kdyztak se mi nekdo ozvete na goldus@seznam.cz, dekuju

Anonymní řekl(a)...

Tohle funguje jak pro zkounito tak youtube (není potřeba žádný program nebo zadávat adresu jinam, k uložení stačí akorát prohlížeč): http://www.youtube.com/watch?v=SA9_b_RAMBM

Anonymní řekl(a)...

muzete mi poradit jak zkonvertovat film z avi do smv???

Cayman řekl(a)...

Myslím, že se ta konverze do SMV v komentářích již řešila a výše je odkaz na nějaký free program ke stáhnutí, který to umí. Není zač :-)

Anonymní řekl(a)...

V manuálu u mé MP4 píšou, že přehrává formáty AVI a WMV, ale když je do MP4 natáhnu a chci si je pustit, napíše mi že to je chybný formát souboru...Help me pls...

Anonymní řekl(a)...

Ahoj lidičky! Tady jsem našla stránky, co umí rovnou stahovat v MP4 nebo 3GP, takže to můžu rovnou přetáhnout do mobilu:) http://streamdownload.okamzite.eu/youtube-online-downloader/

Okomentovat