Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Reklama od firmy Microsoft nemá chybu!

Shoot it. muvee it. Share it

Když jsem náhodně narazil na následující reklamní videa, co propagují nové služby firmy Microsoft, tak mě napadlo, že většina lidí jen sleduje videa z Youtube a ani netuší, že na světě je mnoho dalších video sharing services.

Některé ze služeb nabízejí i pěknou monetizaci, tj. vydělávání peněz za shlédnutí videa, příp. za reklamy na úvod nebo na závěr nějakých videoklipů (YouTube tohle poskytuje zatím jen ve vybraných zemích např. US/Canada).

Každopádně, poskytovat video služby vypadá na velmi dobrý business v budoucnu, neboť si stačí uvědomit, že už nyní všichni poslouchají hudbu v MP3 na všem možném, od počítačů, přes MP3 přehrávače, Palmtopy, až po mobilní telefony. Co nás logicky asi čeká zítra? Není náhodou interaktivní video On demand a poskytování video služeb tou správnou cestou? Nebude veškerá výuka ve školách, vzdělávání, či zábava, převedena na video kanály?

Mládež, když neposlouchá hudbu, tak hraje video hry, či kouká na filmy, takže jsem skoro 100% přesvědčen, že další vlna technologií zamíchá právě s trhem video zábavy, příp. filmů na požádání. Od věci není ani to, že třeba volební prezidentské projevy a diskuze najdete na Youtube, že královna matka z UK má vlastní kanál na Youtube, že firmy jako Google nebo Yahoo, či Microsoft, investují do video portálů, na které přesouvají své reklamní a vzdělávací aktivity.

Budu muset asi také něco připravit ze svého bohatého video archívu, neboť Web portály zaměřené na video v oblasti zábavy, vzdělávání, cestování, či marketingu, mají netušené možnosti. Chce to zatím najít ty správné nástroje na zpracování videa:

- muvee Reveal
"Instant home movie making with easy video editing software"

Your video. Your music. Your muvee.


Jak mají vypadat správná reklamní videa?

Na závěr, jak mají vypadat reklamní videa, která profesionálně připravila firma Microsoft. Ať na tuto firmu máte názory, jaké chcete, tak nemůžete upřít, že tohle jsou opravdu reklamní perly, které stojí za shlédnutí. Všechna čest reklamní agentuře, která tohle vymyslela.

Microsoftu tímto přeji hodně úspěchů a spokojených zákazníků!

Context Matters - Microsoft Dance Video:
- Why context is so important when it comes to advertising


Video: Microsoft - context matters


Context Matters - Microsoft Funeral Video:


Video: Microsoft- context matters

0 comments :

Okomentovat