Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Kupujte si dárky po celý rok a nedávejte si ponožky!

My IdeasJsou situace, které zažívám každý rok ve vánočním období snad už od dětství a mám na ně stále stejné názory. Nyní je to ovšem poprvé, co mám blog, tak sem můžu hodit pár myšlenek.

Podivuji se stále, kolik je všude lidí, kteří najednou potřebují všechnu tu elektroniku, od TV, PC, LCD, MP3, tiskáren, scannerů, až po myšky, klávesnice, či videokamery. Kolik je najednou všude lidí, kteří potřebují knihy, CD/DVD, keramiku, šperky, dárkové předměty, plyšáky, či jiné hračky.

Když už se v těchto dnech dostanu někam do obchodu a neodradí mě fronta u pokladny, tak si připadám jako "z Marsu", když stojím ve frontě u pokladny majíc v košíku jen tužkové baterie a žárovky, které doma došly. Navíc, půlka fronty snad vážně přemýšlí o tom, komu to asi chci dát pod stromeček, a zbytek fronty o tom, jestli to náhodou nemají někomu koupit taky :-)


Toleruji to, ale nerozumím tomu!

Je mi jasné, proč najednou všichni vyrazili do obchodů splnit si své sny a nakoupit všechno možné i nemožné k vánocům - pro sebe a své blízké, za své nebo za půjčené peníze. Toleruji to, podobně jako toleruji jiné případy hlouposti (začínajícího šílenství). Myslím si jen, že je to špatně!

Jsem rád, že se to netýká všech a že znám pár rozumných lidí, kteří pochopili, že vánoce jsou něco jiného, jak hromada "dárků" pod stromečkem. Kteří pochopili, že dárky se mají dávat blízkým po celý rok, že ponožky, či kosmetika, nejsou dárky, ale zboží denní spotřeby.

Kupujte si, prosím, foťáky a videokamery, když je potřebujete, tj. třeba před dovolenou. Kupujte si mobily, notebooky, tiskárny, či spotřební materiál, když je chcete nebo potřebujete. Kupujte si oblečení v průběhu roku, stejně tak si kupujte a čtěte knihy a koukejte se na filmy, když máte chuť. NE jen proto, že jsou zrovna nějaké vánoce.

Když už dárky po stromeček, tak pozornosti nebo milé hlouposti, které by si jinak někdo nekoupil, či které mu udělají radost né cenou, ale tím, že byly vybrané od srdce a s myšlenkou na toho obdarovaného.

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

hej to je ale pravda...
srdečně zdraví Cutyma

Okomentovat