Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak se stát milionářem na Internetu aneb video, co si pustíte vícekrát (Updated)

Stačí dobré jméno domény a budeme všichni miliónáři? Určitě ne, ale někdo na to asi spoléhá místo toho, aby vymýšlel nějaký smysluplný business. Stačí založit internetovou firmu, obalit ji všemi těmi populárními buzz-words a za pár let ji někomu prodat? To už zní reálněji, ale spíše v US než v Čechách.

I u nás samozřejmě existují výjimky, stačí jen zmínit NetBeans, ale každá úspěšná firma se schopnými lidmy se dříve nebo později soustředí na zahraniční trhy, neboť co na tom našem malém písečku?

Připadá mi legrační, když někdo asi neví co s penězi, tak si koupí firmy jako Centrum.cz nebo Stream.cz, případně za chvíli i Atlas.cz, či si zaplatí výlet do vesmíru, jak končí jedno úchvatné video.

Kdo ještě neviděl, tak se mrkněte, skvělá hudba, rychlý střih, a jedno z nejlepších humorných zamyšlení o internetové bublině a na téma internetové podnikání obecně, kdy originál měl na YouTube asi 500.000 hits a přes 5.000 odkazů po celém Webu a byl stáhnut, prý kvůli použití nějakých fotek s copyrightem (zajímalo by mě, které postižené huse se to nelíbilo). Obratem tam ale bylo znovu, tak rychle, než to zase cenzoři vymažou :-)

"Find yourself an engineer, feed him pizza, buy him beer, give him just a fraction of a fraction of the pie."

Here Comes Another Bubble:
(A Silicon Valley music video by the Richter Scales. Solo, video, arrangement and lyrics by Matt Hempey, Mixed by Bill Hare, Recorded by Jason Hunter & Charlie Forkish, Based on "We Didn't Start the Fire" by Billy Joel.)

"There's absolutely no bubble in technology", říká v úvodní scéně toho videa Facebook investor Peter Thiel. Ale je Petře, a neboj, nikdo ti ty miliardy nevezme, kvůli nějakému legračnímu videu. Buď rád, že ti to dělá propagaci, i když chápu, že né moc lichotivou. Že by to byla jedna z těch potrefených hus, co proti tomu videu zakročila "všemi" svými finančními prostředky?



Co je dobrá taškařice, že ve videu zmiňované "sexy" jméno domény, tj. místo digg.com jeho mírná varianta diggg.com a samozřejmě i digggg.com jsou klasicky obsazené (+5 "g" jsem už nezkoušel, ale nedalo mi to nezkusit, jestli se objevil nějaký taškář).

To jsou ale "paka" někteří lidi, což :-)


Update 13-12-2007:

Tak nám to video opět stáhli, paní Millerová, ale naštěstí, někdo má rozum a opět je dostupné na jiném portálu. Tak jsem opravil linky nahoře a snad to chvíli vydrží.

Kdyby to video opět nefungovalo, tak zkuste ručně vyhledat v Google řetězec "Here Comes Another Bubble". Jsem přesvědčen, že takové video se na webu nemůže ztratit a opět se někde objeví :-)

Viz také stránky autora - The Richter Scales
Nebo Download toho skvělého songu.

5 comments :

Anonymní řekl(a)...

Na YT uz smazane, ale dalo se jeste najit na GV.. pekne :)

http://video.google.com/videoplay?docid=8187441797732677524

pepperos řekl(a)...

tam uz je to take smazano. :-( propasl jsem to.

Cayman řekl(a)...

Hmm, jsem si říkal, kdy to zase zruší, neboť ta ironická kritika se asi nemusela nějakému miliardáři líbit. Ale že to bude tak rychle? Přitom to bylo docela vtipné a nikoho to video neuráželo.

Chápu ale, že Google si jako majitel YouTube může dělat, co chce, ale že přinutí i toho autora, aby to stáhnul ze svých stránek?!? (Funkční je zatím jen link výše na stažení MP3.)

No nic, je vidět, že funguje nejen politická cenzura, ale i cenzura peněz. Navíc asi platí u všech těch rychle zbohatnuvších, že ztrácejí nadhled a smysl pro ironii.

Každopádně, to video se zase rychle objeví pod jiným názvem. Bylo skvělé, tak jsem o tom přesvědčen, takže až to najdu, tak opravím ty linky ;-)

Anonymní řekl(a)...

To video je skvely! Musim si to poustet stale dokola a dokola ... :)

Anonymní řekl(a)...

Fakt boží kousek. Už dlouho jsem se takhle nepobavil u videa ;) Díky :)

Okomentovat