Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

O čem sní ženy, plémě hadí

IrelandMám kolegu, který je dobrý pracant, nadšeně se vrhá do každého projektu, každou práci a problém považuje za pracovní výzvu, rychle se učí nové věci, pracuje od nevidím do nevidím, nekouká na pracovní dobu...

Je radost sledovat, když je hodinu před šichtou v officu a kontroluje stav svých úkolů, je potěšující ho vidět makat i poté, kdy někteří již odcházejí jako z fabriky s píchačkama minutu po skončení oficiální pracovní doby. Šéfův sen mít takového makače v týmu :-)

Když ale přijdu někdy do officu "zkontrolovat", co se děje, tak mě vždy mírně vytočí svým přístupem k méně schopným kolegům, co se dle něj flákají nebo něco zmršili, protože jsou to třeba jen začátečníci (používá sprostá slova, jenž ani nemůžu citovat).

Vrcholem koncertu je ovšem jeho vztah a chování k jeho ženě, kdy se plně projevuje jeho zaslepenost prací, někdy hraničící s fanatismem. Nemám právo hodnotit, či posuzovat něčí život ani vztahy, ale někteří mě vážně vytáčejí, jak se chovají k lidem a okolí.

Zavolá mu třeba manželka a on, jelikož zrovna řeší něco "důležitého", tak zvedne mobil a normálně ji seřve, co ho ruší, že on přece pracuje a nemá čas na nějaké kecy o nákupech, a zaklapne jí telefon. Pak se ještě otočí a do pléna si 10 minut stěžuje, jaká je ta jeho pipina kráva, když ho zrovna teď otravuje s tím nebo oním.

Raději odcházím, abych nemusel poslouchat, jakým způsobem někdo řeší své osobní problémy (komplexy). Říkám si jen v duchu, že ta jeho musí být asi fakt kráva, když strpí chování takového vola, kterého si navíc vzala za manžela ;-)


Vnímejme naše partnerky!

Možná by se měly dělat nějaké kurzy pro partnery (partnerky), včetně zkoušek (kdo by to ale hodnotil?), neboť někdy mi zůstává rozum stát, kdo uzavírá jaké vztahy. Podobně jsem kdysi navrhoval, že někteří rodiče by si měli nejprve udělat řidičák na děti, než si nějaké pořídí.

Každopádně si myslím, že by všichni měli své životní partnery vnímat, naslouchat a pomáhat jim, být tady pro ně. A nejen partnery, ale i děti, příbuzné, sousedy, kolegy, prodavačky, všechny lidi kolem. Jsem naivní, já vím.


Spokojenost ženy je současně i naše spokojenost!

Chlapi, kurňa, uvědomte si, že spokojenost vaší partnerky se projeví ve spokojenosti a zdravém vývoji vašich dětí, i ve vaší spokojenosti. Takže, nečumte na fotbal a na hokej (jsou opravdu důležitější věci na světě), nečtěte noviny a nechlastejte pivo, když přijdete z rachoty, nečumte na TV zprávy, stejně vám nic nového neřeknou a hlavně, nežerte tak svoji práci, opravdu není nejdůležitější na celém světě.

Chovejte se ale minimálně slušně, když už nejste schopni nějakého vyššího citu a vztahu. Vnímejte, co si žena myslí, zkuste se vcítit do toho, co potřebuje, na co myslí, co cítí. Ideální je, když najdete partnerku, která to umí podobně a chová se k vám se stejnou empatií, takže pak ta "jízda na horské dráze", kterou každé dobré partnerství a manželství je, stojí za to.


Interesting Stories of Life?

Pro ty, kteří mají otevřené oči, umí naslouchat a chtějí se mrknout na svět "skrze barevné sklíčko", chtějí se třeba nechat inspirovat nebo se minimálně podívat z jiné strany "o čem sní ženy", tak ať mrknou na nějaké inspirativní čtení:

O blogu Letinky s příběhy, které dokážou zacloumat, jsem už psal, ale zaujmout můžou i jiné zajímavé příběhy od (namátkou) - Barmanky, nebo multikulturní Manželky, radosti i strasti Ostrovanky, myšlenky Jes-Terky, či příběh ze života zmatené slečny.

Viz třeba sny o walk-the-nose na longboardech, co se jistě plní :-)



0 comments :

Okomentovat