Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Tanga, Terryho ponožky a Cierneponozky.com pro vaše nožky

Nápady a zamyšleníKoukám, že návštěvnost stránek nějak roste a ani jsem netušil, že chodí tolik lidí. Pár čtenářů přišlo na tyto stránky i z různých exotických adres, např. z adresy CiernePonozky.com, což mě docela pobavilo, neboť není-li to recese, tak je to zajímavý podnikatelský nápad.

Dovedu si klidně představit firmu, která bude pravidelně sponzorovat své zaměstnance a dávat jim ke stravenkám (jako firemní benefit) třeba i zdarma ponožky s firemním logem - výměnou za použité ;-)

Za svou firemní kariéru jsem dostal spoustu různých věcí od triček, košil, mikin, svetrů, bund, batohů, čepic, až po ručník, či fešnou šálu, tak proč ne firemní ponožky? Někdo dává i firemní kola.

Každopádně, "já zůstanu", neboť preferuji Terryho ponožky nebo příp. ponožky impregnované nanočásticemi stříbra. Hlavně ale, nenosím jenom cierne ponožky, ale sem tam i šedé, barevné - nejlépe každou ponožku jiné barvy ;-)

Oblečení ale již nějakou dobu kupuji většinou v cizině, kdy pro srovnání např. za ponožky v Londýně jsem posledně platil, tuším, nějakých +5 liber za 7 párů, či 7 liber za 10 párů kvalitních černých ponožek. Ve srovnání s cenami u nás se pak nikdo nemůže divit, že se podnikání s textilem v ČR nebo v SK zas až tak moc nedaří a textilky spíše krachují.

Zaujal mě ale ten nápad, založit podnikání na úzké specializaci a jen na jednom výrobku, kdy každého druhého by třeba mohlo napadnout mít e-shop na více druhů ponožek, trenek, slipů, či kalhotek, různých barev, tvarů a vzorů, tj. neomezovat se jen na jeden druh a barvu. V každém případě, je to legrace a majitelům daného Webu přeji hodně úspěchů v boji s čínským dovozem, kdy mě zajímá, jak dlouho vůbec v ČR a na Slovensku vydrží nějaká (textilní) výroba, vzhledem k čínské expanzi ve všech oborech.

Jinak, stále jsou volné následující domény pro ponožkové a další nadšence (obsazena je jen sportovniponozky.cz):

SivePonozky.sk, .cz, .com
SedePonozky.sk, .cz, .com
TeplePonozky.sk, .cz, .com
SportovniPonozky.sk, .com
PanskePonozky.sk, .cz, .com
AmerickePonozky.sk, .cz, .com
CinskePonozky.sk, .cz, .com
Fusakle.sk, .cz, .com
PonozkyProNozky.sk, .cz, .com


Update 24-03-2008:

Kdosi mě upozornil, že doména Tanga.cz už něco obsahuje, byla totiž doménovými spekulanty přesměrována na doménu Pujcka.cz, což mě docela pobavilo. Možná by stálo za to nabízet ke každé půjčce jako prémii i jedny opravdové tanga zdarma těm, co opravdu jen hledají kalhotky a nechtějí žádnou půjčku :-)

6 comments :

Unknown řekl(a)...

Dalším možným výkladem ovšem je, že fungují jako půjčovna tang. :-) Jinak chválím web/blog, dnes jsem naň náhodou narazil prvně a obdivuju kolik zajímavého se tu ať už formou originálních příspěvků, nebo diskusí nashromáždilo.

Cayman řekl(a)...

Díky za pochvalu, budu se snažit to udržet na nějaké úrovni.

Půjčovna tang není špatný nápad, mohli by to dát do reklamního sloganu:

"U nás vám půjčíme všechno. Peníze, tanga, slipy, milenku na jednu noc i zubní kartáček!" :-)

Anonymní řekl(a)...

Ponožky se stříbrem proti zápachu? Ekologická hrozba
http://www.novinky.cz/clanek/137092-ponozky-se-stribrem-proti-zapachu-ekologicka-hrozba.html

Cayman řekl(a)...

Hmm, zajímavý článek, jen nevím, jestli zase amíci neví, o čem by dumali nebo jestli to je opravdu tak, jak píšou. Viz ten komentář v diskuzi k tomu článku:

"Stříbro v těch ponožkách není Ag+ to je akorát blbě přeloženo nějakým humaniťákem. Ag+ by nevadilo. Je přítomné jako nanočástice a ty putují docela daleko a neví se o nich moc."

Jinak, já to myslel s nadsázkou a takové blbosti bych si nekupoval. Používám normální bavlněné ponožky :-)

Unknown řekl(a)...

Zdravím Vás :-) tak si to tady čtu a koukám, že o ponožkách se dá taky zajímavě vykládat :-)) neprodávám sice jen jedny ponožky, ale až si budete chtít opravdu vybrat z kvalitních českých ponožek, mrkněte na mé eshopy Fusky.cz a Ponožky.cz.
Jo a jinak, číňanů se nebojím :-))) jenom Fusky.cz mě slušně živí a po otevření eshopu Ponožky.cz to jede jedna báseň :-) Zdravím všechny čínské prodejce ponožek :-))) vždy se najde někdo, kdo prodá levněji, ale nad kvalitní fusekle není :-) italie a česko je jednička ve výrobě fusek! Čus Robert Beneš

Cayman řekl(a)...

Ty Fusky.cz a Ponozky.cz vypadají jako velmi schopné eShopy s dobrým potenciálem, až mi dojdou fusky z UK, tak asi vyzkouším. Pěkné, ať se daří :-)

Okomentovat