Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak vést a motivovat indický team a nezranit se při výstupu z raketoplánu

Opět volovina, jako kráva :-( Dostal jsem totiž nabídku, kterou "nelze odmítnout", od jednoho šéfa firmy, pro kterou sem - tam dělám, vést jako manager team support engineers z Indie a být takový styčný důstojník pro evropské zákazníky.

Firmy v Evropě totiž "nesnášejí", když jim drahý IT support, za který platí nekřesťanské peníze jedné nadnárodní americké firmě, dělají indiáni v Indii, kteří mluví jen Hindish místo English, o kvalitě jejich práce ani nemluvě.

Je to fakt "legrace"! Specialisté z Evropy se vyházejí, protože stojí příliš hodně peněz, ale nechají se manageři, kteří povedou tým levných specialistů z Indie. Ha, ha, celej se třesu :-(

Jak říkal kdesi Šteindler: "Wolf sat, Ziege bleibt!" anóbrž "Vlk sytý, koza zůstává", což je parafráze na "Vlk se nažral a koza zůstala celá".

Fakt nevím, co si o té tuposti mám myslet. Loď sice plave, ale povážlivě se naklání, no a já nemíním nějak podporovat tu demenci a hloupost managerů, kteří tohle vymysleli.

Proboha, proč mají mít indiáni managera v Evropě? Proč nemůžou mít lokálního šéfa v Indii, který by byl odborník a navíc by uměl dobře anglicky? Copak veškerá optimalizace nákladů a úspory za každou cenu, stojí za ten bordel, naštvání zákazníků a následnou ztrátu trhu vlivem odlivu dobře platících firem - zákazníků?

Takový přístup a rozhodování je ale vidět nejen u nadnárodních firem, pro které dělám, ale i u menších firem, či one-man-show companies, takže se bojím, že to bude asi nějaká nemoc. Nějaká nákaza penězi, či co?! Zdá se mi totiž, že když nějaký tupec čuchne k penězům nebo k firemním akciím, tak je schopen pro zvednutí hodnoty a obsahu své peněženky udělat skoro cokoliv.

Nic, na takovou stupidní pozici kašlu, ty starosti ani podpora takových hloupých managerských rozhodnutí mi nestojí za žádné prachy. Spíše se zeptám známého doktora, jestli náhodou nemají nějakou novou diagnózu v mezinárodním rejstříku nemocí.

Když už tam totiž mají číslo diagnózy na "úraz způsobený při výstupu z raketoplánu", tak proč by tam nemohli mít nějakou diagnózu na takovou finanční úchylku, včetně přesného postupu, jaké léky užívat a jestli třeba nenasadit skotské střiky nebo bahenní zábaly někde mezi kajmany.

Třeba by to šlo léčit, kdyby se prokázalo, že nějaký manager trpí takovou nemocí ;-)

0 comments :

Okomentovat