Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Kdy se budeme omlouvat Googlu za zpětné linky?

"Google začal výraznou měrou všechno přizpůsobovat potřebám vlastního businessu a všechno ostatní tím trpí. Page Rank, vyhledávání, relevance, prostě úplně všechno."

Souhlasím s tímto názorem, jak píše jeden čtenář v komentáři k článku "Může výměna linků uškodit?". Současně se omlouvám všem serverům, že si dovoluji na ně linkovat zpět a tím škodit umístění jejich stránek v Google vyhledávači.

Omlouvám se také i firmě Google, že používám přímé linky na nějaké stránky na Internetu a tím kazím pověst všech cílových stránek. Také se omlouvám, že matu hlavu Google algoritmům na PageRank.

Doufám, že když linkuji přímo na stránky Google, že mu to moc nepokazí ten jeho PageRank 10, který si sám přidělil ;-)


To snad přeci NE aneb Jak pozná Google "dobré stránky"?

Přece se nebudeme ptát na povolení, zda můžeme na někoho udělat zpětný link na svých Web stránkách, příp. se za to ještě omlouvat? Nebo snad Google plánuje ve své nové verzi operačního systému, že změní HTML standard a zruší se A-Tag v syntaxi HTML jazyka?

Copak Google je schopen nějak rozlišit, co jsou to dobré stránky, co to jsou špatné stránky a penalizovat tak nějakou stranu jen proto, že na sebe linkují? Co to jsou linky z dobrých stránek a co jsou to linky ze špatných? Kdo o tom rozhoduje? Google? A dle čeho jako, dle Google PageRanku, jehož logika a algoritmus není veřejný a nikdo nemá přesné ponětí, jak se vlastně počítá (možná ani sám Google ne)?

Jak pozná Google, že něco je normální link na dobré stránky, které se nám líbí, a co je placený link?

To jako mají všichni pro jistotu zrušit svou sekci na webu Favourite Links, příp. BlogRoll, aby nebyli penalizovaní nějakým Google PageRankem? Kdo posoudí, že 10 linků na jiné stránky je OK a 100 už je příliš? Co když mám +1000 oblíbených Web stránek, na které rád odkazuji, které často cituji a které mám pro přehlednost v 50 kategoriích na svém Webu?


Co jsou to vůbec "dobré" a "špatné" stránky?

Pojmy "dobré" a "špatné" stránky jsou tak subjektivní pojmy, že mi chování Googlu v poslední době případá až k smíchu.

Kdyby Google raději penalizoval všechny ty Link farmy na webu, kdyby eliminoval všechny MFA stránky (Made for Adsense), tak neřeknu. Když ale vidím, kolik takových "stránek" Google i jiné reklamní systémy tolerují nebo dokonce i přímo podporují a odstraňují i komentář "Ads by Google" u velkých hráčů?


Co to jako má být tyhle "úžasné" stránky?

www.coincollecting-4u.com
...jen Google Adsense reklamy bez jakéhokoliv obsahu!

www.mafiagame.com
...tohle je neskutečná prasárna parazitující na názvu oblíbené počítačové hry a evidentně podporovaná Googlem!

reloaddd.blogsapot.com
...též "pěkná" reklamní farma založená na Google Adsense!

www.peopleshop.net
...dost drsné, samá klíčová slova, žádný obsah, jen search na Google a bůhví kde ještě!

www.professionals.com
...co říci k tomuto? Zabrali dobrou doménu a mají tam opět jen klíčová slova a nějaký reklamní systém na Sponsored Links!

www.pracevzahranici.cz
...tohle jen ukázka jednoho českého, kde snad někdy něco bylo, ale teď není na co kliknout, jak na reklamní linky.


(O české "partičce" kolem www.1.cz ani nemluvím a ani mě nezajímá, který ignorant stojí za systémem eTarget, že mu nevadí takový typ stránek.)


Nezákladejte své podnikání na pozici v Google!

Myslím si, že Google má dost starostí s takovými a podobnými Web stránkami a portály, než by si dovolil někoho normálního s pár linky nějak penalizovat. Takže bych vůbec neřešil, co Google zase zavádí za novinky. Kašlal bych na nějaký PageRank a staral bych se jen o svůj business.

Je asi mnohem důležitější založit podnikání na něčem jiném, jak jen na nějaké pozici v Google, nakupování linků nebo reklamních článků s Back Links, či jiném "oprcávání" vyhledávačů.

"A 1000 people will follow 1 idiot, but only 1 man will follow a 1000 smart ones."

Co takhle dělat něco smysluplného, co mě baví, být specialista, co je dobře placen a který nemusí vytvářet stovky Webů jen pro pár ušmudlaných dolarů z Adsense (i kdyby to měli být tisíce měsíčně).

Co takhle zakládat raději firmy, kde je radost pracovat, mít kolem sebe okruh nadšených a chytrých lidí, kteří dokážou motivovat?

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Píšeš, čím dál tím lépe. Super článek.

Anonymní řekl(a)...

Ta firma www.1.cz, to je nejaka reklamni parta? A vsechny domeny co tam maj jsou dost husty!

Okomentovat